Site Overlay

Over mij

Mijn hele leven ben ik al gefascineerd hoe het internet informatie toegankelijk maakt. Ver voordat ik aan mijn Informatica opleiding begon was ik al druk met websites en alles wat daarbij hoort. In de jaren dat ik naast school op deze manier wat kon bijverdienen heb ik veel geleerd over zaken als klantcontact en deze periode heeft me mede gestimuleerd om Informatica te gaan studeren.

Tegenwoordig ben ik werkzaam als COO bij InterDC. Buiten werktijd word ik regelmatig gevraagd foto’s te maken en doe ik een poging muziek te maken achter mijn piano, om mij af en toe eens achter die computer weg te trekken.

// Ervaring

InterDC COO

Als COO ben ik verantwoordelijk voor veel van de software die voor eigen gebruik ontwikkeld wordt, en voor het grootste deel van de software die voor klanten wordt ontwikkeld. Daarnaast ondersteun ik bij het draaiende houden van een viertal datacenters in Enschede, Hengelo en Doetinchem en onze infrastructuur vanuit waar ik veel contact met onze klanten en leveranciers heb. Ik ben meestal op ons kantoor in Enschede te vinden waar de deur altijd open staat voor een kopje koffie.

Oude Veldhuis IT Consultancy Eigenaar

In 2008 ben ik begonnen met freelance diensten aan te bieden. De eerste jaren ging dat vooral om kleine klusjes op het gebied van webontwikkeling. In de jaren daarna is de focus vooral verschoven richting de consultancy, maar ik ben nog steeds erg actief als ontwikkelaar voor verscheidene partijen.

ID4All.euIT Consultant

Bij de ID4All was ik verantwoordelijk voor verschillende onderdelen van de webwinkels en het administratiesysteem daarachter. Ook liep ik regelmatig mee in de productie van de bandjes, stempels en graveringen op glazen. Dit is niet alleen enorm leuk werk, maar gaf mij ook een kijkje in de keuken. Ik geloof er sterk in dat wanneer je een systeem zelf ook moet gebruiken je er pas achter komt wat er eigenlijk allemaal beter kan.

OVSoftware IT Professional

Binnen de functie van IT Professional ben ik vooral bezig geweest met Atlassian producten, in bijzonder JIRA. Tijdens deze periode ben ik veel te weten gekomen over deze software pakketten die ik op andere plekken weer heb kunnen inzetten.

Tijdens mijn opleiding Informatie heb ik een aantal jaar bij de OVSoftware gewerkt, en daar tevens mijn stage gedaan. In mijn tijd hier was ik eindverantwoordelijke voor de PHP applicaties die intern gebruikt werden, waaronder Project Management software. Ik heb hier veel ervaring kunnen opdoen met verscheidene ontwikkel technieken en het werken met grotere groepen ontwikkelaars.

// Vaardigheden

Ik heb mij de afgelopen jaren vooral gespecialiseerd in software ontwikkeling met behulp van Symfony en Laravel, waarvan ik de laatste van de twee het meeste in de praktijk gebruik. Het doelgebied van de ontwikkeling is voornamelijk de automatisering van backoffices en administratiesystemen en het migreren van oude software naar webbased systemen.